Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με θέμα «Χλωρίδα της Κύπρου και Τοπίο»

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με θέμα «Χλωρίδα της Κύπρου και Τοπίο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, με θέμα «Χλωρίδα της Κύπρου και Τοπίο».

Η συντονίστρια της εκδήλωσης  Δρ. Τζούλια Τζώρτζη,  Αν. καθηγήτρια, Πρόεδρος τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών προλόγισε την εκδήλωση τονίζοντας τη σημαντικότητα της Κυπριακής Χλωρίδας και του Τοπίου, η οποία συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής της χώρας, αλλά και μπορεί να συνδράμει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου.

Ο Καθηγητής Σπύρος Μακριδάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις χαιρέτισε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

Η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας τη σπουδαιότητα των Κυπριακών Οικοσυστημάτων και της Κυπριακής Χλωρίδας,  επισημαίνοντας τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν  τέσσερις διαλέξεις που αφορούσαν σε διαφορετικά τμήματα της Κυπριακής Χλωρίδας. Η 1η εισήγηση από την Δρ. Δώρα Μέρου, καθηγήτρια, Κοσμήτορα  της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΑΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφορούσε τα αυτοφυή καλλωπιστικά φυτά και η 2η εισήγηση από τον Δρ. Αντρέα Χρίστου, Προϊστάμενο στον Τομέα Έρευνας και Διαφώτισης και Δασοκομίας του Τμήματος  Δασών αφορούσε τις  επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα Κυπριακά Δασικά Οικοσυστήματα. Η 3η εισήγηση από τον  κ. Γεώργιο Χατζηκυριάκου, Δασολόγο, αφορούσε την εξέλιξη της Κυπριακής Χλωρίδας και η 4η από τον κ. Μιχάλη Λοϊζίδη, Πρόεδρο Μηκυτολογικού Συνδέσμου Κύπρου αφορούσε τα Μανιτάρια της Κύπρου.

Την δεύτερη μέρα της Διημερίδας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η βιοποικιλότητα της Κύπρου» από τον κ. Χριστόδουλο Μακρή, Αρχιτέκτονα.

Η διημερίδα ολοκληρώθηκε  με περιήγηση στον Βοτανικό Κήπο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Επισκοπής, και περιήγηση στην κοιλάδα της Έζουσας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Υπ. Γραφείου Θεσσαλονίκης
T: 2310931673
M: 6936978839
E: [email protected]
W: www.nup.ac.cy

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
8042 Πάφος Κύπρος
Τ: 00357 26843300
F: 00357 26931994
Ε: [email protected]
W: www.nup.ac.cy

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , , , , ,

Δείτε επίσης:

ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην ACADEMIA EDUCATION FAIR – Στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην ACADEMIA EDUCATION FAIR – Στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
ΑΚΜΗ GRADUATION FASHION SHOW 2017 – Η μόδα γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη & στην Αθήνα ΑΚΜΗ GRADUATION FASHION SHOW 2017 – Η μόδα γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη & στην Αθήνα
ΑΚΜΗ σημαίνει έμπνευση #Inspiration #Motivation #Education – Σάββατο 27 Μαϊου 2017 | Είσοδος ελεύθερη ΑΚΜΗ σημαίνει έμπνευση #Inspiration #Motivation #Education – Σάββατο 27 Μαϊου 2017 | Είσοδος ελεύθερη

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube