“ΔΡΑΣΗ” αγάπης από τo ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και εθελόντριες του Συλλόγου μαζί με τη Σίσσυ Φειδά, στο bazaar

Ημέρες Αγάπης  και μία ακόμη σημαντική δράση για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την συνδρομή του Συλλόγου «Μπορούμε», για τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Με κεντρικό σύνθημα «έλα με ό,τι μπορείς, ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτί γάλα και η πιο μικρή προσφορά είναι σημαντική», εκατοντάδες απλοί πολίτες, προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συλλογή τροφίμων για τη 400 άπορες οικογένειες που ζουν στην περιοχή της Αθήνας και στηρίζει καθημερινά ο Σύλλογος του Δήμου Αθηναίων.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη. Μικροί, μεγάλοι, άτομα όλων των ηλικιών, άπλωσαν το χέρι και έφεραν ο καθένας ό,τι μπορούσε για να δώσουν χαρά τις γιορτινές μέρες σε συνανθρώπους που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Μικροαντικείμενα και δώρα που κατασκεύασαν  σπουδαστές του τομέα Παιδαγωγικών και ART & DESIGN του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την επιμέλεια της Σίσσυς Φειδά, προσφέρθηκαν στον Σύλλογο που έστησε επιτόπου ένα μικρό ΒΑΖΑΑR προκειμένου με τα έσοδά του να στηρίξει τις άπορες οικογένειες που φροντίζει καθημερινώς σε είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα στα δώρα και το γούρι του 2013, σχεδιασμένο από τις άπορες γυναίκες του Συλλόγου, μαζί με τις πιο θερμές ευχές τους για κάθε έναν που έδωσε την αγάπη του και το υστέρημά του αλλά και ένα γλυκό κέρασμα από τους σπουδαστές ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Συγκίνηση προκάλεσε η ανταπόκριση μεγάλων εταιριών που έσπευσαν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες από πλέον είδη βασικής ανάγκης όπως οι εταιρίες ΜΕΛΙΣΣΑ, ΜΙΝΕΡΒΑ, και ARLA FOODS  που προσέφεραν εκατοντάδες κιλά μακαρόνια, λάδι, βούτυρο και τυρί αντίστοιχα και έσπευσε ο Σύλλογος να μοιράσει την ίδια μέρα στους άπορους σε ξεχωριστό κάλεσμα αγάπης για τις ημέρες των εορτών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος «Δεν μπορούμε αυτές τις άγιες μέρες που τόσο βαραίνει στις πλάτες και τη συνείδησή μας η πορεία του τόπου μας, να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα των συνανθρώπων μας. Έχουμε ευθύνη και χρέος να ακούμε την έκκληση βοήθειας που γίνεται δίπλα μας και να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Μην ξεχνάμε: Η πιο δυνατή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύβεις και να δίνεις χέρι βοηθείας  σ’έναν συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη”

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΗ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που πραγματοποιεί  το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης.

Για το δελτίου τύπου κάντε κλικ εδώ.

O Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος, με εθελόντριες του Συλλόγου Φίλων των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

H Σίσσυ Φειδά με την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων των Αστέγων, κα Μαρία Σούρδη

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

Δυναμικό «παρών» για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Δυναμικό «παρών» για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ
Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Για τέταρτη χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές του ΣΕΓΑΣ Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Για τέταρτη χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές του ΣΕΓΑΣ
Η Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης στο επίκεντρο των συζητήσεων των παραγωγικών φορέων Η Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης στο επίκεντρο των συζητήσεων των παραγωγικών φορέων
«MEET–UP SESSIONS ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ» «MEET–UP SESSIONS ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ»

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube