Χώρος Τέχνης «pro art» – Έκθεση Ζωγραφικής «Transfer»

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ως 19 Ιανουαρίου 2013

Ο χώρος τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη (Καλλιδρομίου 30, Αθήνα, τηλ. 210-3847.967, κιν 6976-880.408, www.proart.gr), εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Transfer» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 6-9 μ.μ.

Στην έκθεση συμμετέχουν με πρόσφατη δουλειά τους δύο καλλιτέχνιδες: η Έφη Βερικίου και η Φαίη Μάντζαρη.

Η Έφη Βερικίου παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα της δουλειά με τίτλο «Μετασχηματισμοί», που διαφέρει από τα μέχρι τώρα γνωστά της έργα. Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί μικτή τεχνική και εμπνέεται από την αντιπαράθεση στο δύσκολο και δόλιο σήμερα. Τα κυρίαρχα στοιχεία των έργων της είναι η λυρική διάθεση, ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και το πηγαίο στοιχείο.

«Η Έφη Βερικίου θα λέγαμε πως ‘μεταβολίζει’ ενεργητικά τα ερεθίσματά της σε μία σύνθετη και ρευστή πραγματικότητα που διαρκώς μεταλλάσσεται» (Δρ. Αθηνά Σχινά).

Η αρμονική συνύπαρξη ετερόκλητων υλικών και η συγκινησιακή φόρτιση της ζωγράφου δημιουργούν συνθέσεις, που μας μεταφέρουν σε φανταστικούς τόπους ψυχικής εφορίας.

Η Φαίη Μάντζαρη στην πρόσφατη δουλειά της με τίτλο «Alleys», παρουσιάζει έργα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και συμβολισμό. Κάθε πίνακας συμβολίζει ένα σοκάκι (alley) κάπου στη γη.

Οι τοίχοι που το οριοθετούν, τα χρώματα που το ζωντανεύουν, οι διαστρωματώσεις που αποκαλύπτουν την ιστορία του, τα σημάδια και οι υφές που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του, είναι στοιχεία που έχουν σκοπό να μας μεταφέρουν εκεί. Τα έργα-σοκάκια μας ταξιδεύουν σε τόπους που ίσως δεν επισκεφθήκαμε ποτέ, όμως μας δημιουργούν την αίσθηση ότι φευγαλέα σταθήκαμε εκεί.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμ., Παρ. 5-8μμ, Σαβ 11πμ-3μμ

και εκτός ωραρίου με ραντεβού, κατόπιν συνεννόησης στο 6976 880408.

Χώρος τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη, Καλλιδρομίου 30, Αθήνα.

τηλ. 210-3847.967, κιν 6976-880.408, www.proart.gr

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

Γίνε Επαγγελματίας των Social Media με Διεθνή Πιστοποίηση από τον Staregister! Γίνε Επαγγελματίας των Social Media με Διεθνή Πιστοποίηση από τον Staregister!
“ΔΡΑΣΗ” αγάπης από τo ΙΕΚ ΑΚΜΗ “ΔΡΑΣΗ” αγάπης από τo ΙΕΚ ΑΚΜΗ
ΙΕΚ ΞΥΝΗ «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» ΙΕΚ ΞΥΝΗ «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στηρίζει την κοινωνία με μεγάλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στηρίζει την κοινωνία με μεγάλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube