Απόφαση ΔΣ ΟΙΕΛΕ, 20/3/2012

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με θέμα ημερήσιας διάταξης καταγγελίες εκ μέρους εργοδοτικών οργανώσεων ΣΣΕ και ΔΑ στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την εκτίμηση της κατάστασης και τη χάραξη πορείας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο Δ.Σ. έγινε η πολιτική εκτίμηση πως, πέρα από τις κλαδικές διεκδικήσεις, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εργασιακές και μισθολογικές επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων. Η Ομοσπονδία θεωρεί πως στις επερχόμενες εκλογές είναι αναγκαίο να καταψηφιστούν τα πολιτικά κόμματα που έχουν ψηφίσει στη Βουλή το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο του Μνημονίου κι έχουν δεσμευτεί να ακολουθήσουν και μετά τις εκλογές την ίδια πολιτική.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση σε σχολεία που έχουν επιβληθεί περικοπές, ώστε οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήαουν με προσφυγή στις αρμόδιες διοικητικές αρχές αναδρομικά τις αποδοχές που τους οφείλονται, καθώς η καταγγελία, εκ μέρους του ΣΙΕΙΕ, της ΔΑ 31/2010, αποτελεί αναγνώριση της διαιτητικής απόφασης.

Τέλος, αποφασίστηκε να ενημερώσει η Ομοσπονδία την ελληνική κοινωνία για την υποβάθμιση του προσφερόμενου αγαθού στα ιδιωτικά σχολεία μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους, της διόγκωσης της μαύρης εργασίας και της νόθευσης του εκπαιδευτικού αγαθού, που είναι αναντίστοιχη με τη συνεχή αύξηση των διδάκτρων τα τελευταία 8 χρόνια.

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ.

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , ,

Δείτε επίσης:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων
Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξη Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξη
Συνάντηση του υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με την ΟΙΕΛΕ Συνάντηση του υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με την ΟΙΕΛΕ
Απεργία της ΟΙΕΛΕ την Τετάρτη Απεργία της ΟΙΕΛΕ την Τετάρτη

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube