Στο Utech Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος οι σπουδαστές Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

Στο Utech Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος βρέθηκαν οι σπουδαστές Πληροφορικής & Υπολογιστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ», «Τεχνικός Η/Υ», «Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν 2 ενδιαφέροντα εργαστήρια:

  • Στο πρώτο εργαστήριο, με τίτλο «Design & 3D Printing», οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους πάνω στη σχεδίαση τριδιάστατων μοντέλων, ενώ παράλληλα εκτύπωσαν το μοντέλο που είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
  • Στο δεύτερο εργαστήριο, με τίτλο «Προγραμματισμός και Animation», οι σπουδαστές Πολυμέσων & Video Games του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρακολούθησαν την παρουσίαση μιας νέας γλώσσας προγραμματισμού της Google: της «Google Doodle». Μέσω αυτής, προγραμμάτισαν με επιτυχία 2 ρομποτικά αμαξίδια κατασκευασμένα με Arduino, με στόχο να μπορέσουν να βγουν από έναν προσχεδιασμένο λαβύρινθο!

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην Αθήνα παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο, «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Αθλητισμού εισηγητές στα σεμινάρια Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Τα μεγαλύτερα ονόματα του Αθλητισμού εισηγητές στα σεμινάρια Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Tα «αστέρια» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έλαμψαν στο Daya Wonderland Penarrubia στην καλύτερη Έκθεση Σπουδαστών που έγινε ποτέ! Tα «αστέρια» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έλαμψαν στο Daya Wonderland Penarrubia στην καλύτερη Έκθεση Σπουδαστών που έγινε ποτέ!
10 χρόνια EDUCATION FESTIVAL: Έρχεται η 8η εβδομάδα δωρεάν σεμιναρίων για εξειδίκευση στην Πληροφορική σε ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDITERRANEAN COLLEGE 10 χρόνια EDUCATION FESTIVAL: Έρχεται η 8η εβδομάδα δωρεάν σεμιναρίων για εξειδίκευση στην Πληροφορική σε ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDITERRANEAN COLLEGE
Οι θρυλικοί «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ» της ελληνικής τηλεόρασης, Γιώργος Λιάνης, Γιάννη Δημαράς και Κώστας Χαρδαβέλλας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας Οι θρυλικοί «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ» της ελληνικής τηλεόρασης, Γιώργος Λιάνης, Γιάννη Δημαράς και Κώστας Χαρδαβέλλας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube