Μουσική Παράσταση «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι!» από τις Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων

Το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και χαράς έστειλαν μελωδικά μέσα από νότες και μουσικές, οι Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» τη         Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Στην κατάμεστη Αίθουσα «Αντιγόνη» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις φωνές τους, με οδηγούς τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου και με μαέστρο τον κύριο Στέφανο Καρδιόλακα και τραγούδησαν ότι «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι», μέσα από τους στίχους και τις συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και πολλών ακόμα σπουδαίων δημιουργών.

Γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το εντυπωσιακό μουσικοκινητικό δρώμενο που παρουσίασαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού, δραματοποιώντας τη Γη, τον Αέρα, τη Φωτιά και τον Άνεμο και τραγουδώντας για τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης!

Στη συνέχεια οι Χορωδίες Junior και Senior του Δημοτικού και η Χορωδία του Γυμνασίου με τη συνοδεία της Ορχήστρας Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, με τη συμμετοχή του σολίστα κύριου Κώστα Ζαριδάκη και υπό τη Διεύθυνση του κύριου Στέφανου Καρδιόλακα «πλημμύρισαν» την Αίθουσα «Αντιγόνη» του Ελληνικού Κόσμου με ένα «πεντάγραμμο» από συναισθήματα χαράς, ελπίδας, υπερηφάνειας, συγκίνησης και ενθουσιασμού!

Με το τραγούδι ως όχημα, το κοινό ένωσε τη φωνή του με τους μαθητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων «Ατυχήματα» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), κυρίας Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά από τον κύριο Δημήτρη Αντωνόπουλο, που της απένειμε Τιμητική Πλακέτα, για το σύνολο του κοινωνικού της έργου και προσφοράς σε θέματα οδικής ασφάλειας και ευαισθητοποίησης. Η κυρία Β. Δανέλλη – Μυλωνά με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που τιμάται από τις 18/03/18 έως τις 24/03/18, μίλησε για τη σπουδαιότητα της γαλούχησης παιδείας και πολιτισμού στην οδήγηση, για την αξία της προληπτικής οδήγησης και της ασφάλειας και συνεχάρη του Μαθητές, τους Γονείς και Κηδεμόνες και το Σχολείο για την ευαισθησία τους σ’ αυτό το τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, για την κοινωνική τους προσφορά και για την Μουσική Παράσταση που πραγματοποιήσαν.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκ μέρους του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας, κύριος Σπύρος Λάσκος και ο Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης.

Οι φιλανθρωπικοί στόχοι της εκδήλωσης υλοποιούνταν μέσω της αγοράς εισιτηρίων από την ιστοσελίδα www.viva.gr.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Μουσικής Παράστασης ήταν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Μέντα 88 FM» και η Εκδοτική – Διαφημιστική Εταιρεία «KSD».

Πληροφορίες : Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες, 190 14,       22950 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

 

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου Tags: ,

Δείτε επίσης:

Καλοκαίρι στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση… Το πιο δημιουργικό Summer Camp της πόλης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον! Καλοκαίρι στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση… Το πιο δημιουργικό Summer Camp της πόλης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον!
Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή: Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα «Kids Save Lives» Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή: Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα «Kids Save Lives»
Μουσική Παράσταση «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι!» από τις Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης»  για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων Μουσική Παράσταση «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι!» από τις Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων
Μουσική Παράσταση «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι!» από τις Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης»  για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων Μουσική Παράσταση «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι!» από τις Μαθητικές Χορωδίες της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube