ΙΕΚ ΑΛΦΑ και NCFE ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων

iek-alfa-ncfe

Κλείσε τώρα μία από τις τελευταίες θέσεις στα τμήματα Οκτωβρίου

 

Πρωτοπόρο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην αναβάθμιση των κρατικών διπλωμάτων ειδίκευσης, αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ που εξασφάλισε για τους σπουδαστές του την κορυφαία βρετανική πιστοποίηση NCFE, επιβεβαιώνοντας τις κορυφαίες και αξιόπιστες συνεργασίες του!

Ετησίως, αποφοιτούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν στα 18 τους χρόνια το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων εισχωρούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ άλλοι ακολουθούν το δρόμο της εξειδίκευσης σε τεχνικά επαγγέλματα, στοχεύοντας στην άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για την άμεση  επαγγελματική αποκατάσταση των νέων είναι η διαφοροποίηση από το πλήθος.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται να ξεχωρίσει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, επικυρώνοντας συμφωνίες με Διεθνώς Αναγνωρισμένους Φορείς Πιστοποίησης Προσόντων.

Ο λόγος για το NCFE, έναν Παγκοσμίως Αναγνωρισμένο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων, που αναβαθμίζει το πτυχίο όλων των τομέων σπουδών.

Γιατί όμως ένας σπουδαστής χρειάζεται την πιστοποίηση αυτή; Κάθε κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης μπορεί να αναζητήσει εργασία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως όχι παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κρατικά πτυχία αναγνωρίζονται από τον κρατικό φορέα που τα εκδίδει και αντιστοίχως από την Ένωση στην οποία ανήκει το κράτος αυτό.

Το NCFE, ως δίπλωμα εξειδίκευσης που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, παρέχει στους καταρτισμένους σπουδαστές το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα  αναζήτησης εργασίας διεθνώς, αλλά και περαιτέρω σπουδών -μετά την αποφοίτησή τους- σε όλον τον κόσμο.

Το NCFE εξάλλου, προσδίδει ένα ατού στο πτυχίο του αποφοίτου, που τον διαφοροποιεί συγκριτικά με τους υπόλοιπους αποφοίτους. Το πλεονέκτημα αυτό ισχύει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επιτρέποντας στον πτυχιούχο να διεκδικήσει ανώτερες θέσεις, πιο στοχευμένες στο αντικείμενο εξειδίκευσής του.

Για παράδειγμα, ένας σπουδαστής Μαγειρικής αποφοιτά ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef). Έχοντας παρακολουθήσει όμως, τα σεμινάρια του NCFE και πληρώντας τα κριτήρια για την απόκτηση της πιστοποίησης, ανεβάζει το επίπεδο του διπλώματός του σε Executive Chef, γεγονός που του ανοίγει τις «πόρτες» για εργασία σε gourmet εστιατόρια και 5άστερα ξενοδοχεία με υψηλότερες απολαβές!

Στόχος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι η παροχή άριστης κατάρτισης στους σπουδαστές του, διασφαλίζοντάς τους παράλληλα, μια θέση στην αγορά εργασίας.

Όσο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ υπερέχει του ανταγωνισμού με τις συνεργασίες του, τόσο οι απόφοιτοί του θα διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα να είναι από τους πρώτους που βρίσκουν δουλειά!

 

Κλείσε τώρα μία από τις τελευταίες θέσεις στα τμήματα Οκτωβρίου:

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310552406

www.iekalfa.gr

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου Tags: ,

Δείτε επίσης:

Ημέρα Καριέρας Τουρισμού 2018 από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης Ημέρα Καριέρας Τουρισμού 2018 από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Αυτόν τον Φεβρουάριο, ξεκίνα την επαγγελματική σου σταδιοδρομία με σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αυτόν τον Φεβρουάριο, ξεκίνα την επαγγελματική σου σταδιοδρομία με σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ fm 90,1 για καλό σκοπό Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ fm 90,1 για καλό σκοπό
Βραβείο Καινοτομίας στη Ναυτιλία απέσπασε ο Τομέας Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για το 2017 Βραβείο Καινοτομίας στη Ναυτιλία απέσπασε ο Τομέας Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για το 2017

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube