Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά

DSC_0054

Μια ξεχωριστή ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά το πρωινό του Σαββάτου 20 Μαΐου.

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων πραγματοποίησε επίσκεψη – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ο Δρ. αρχαιολόγος Γιώργος Σκιαδαρέσης και ο αρχιτέκτονας Ζάχι Αλ Σααγιάχ παρουσίασαν στα 40 περίπου άτομα που συμμετείχαν, το εικοσαετές πολυσχιδές έργο (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, ερευνητικό και εκθεσιακό) της Ρωμαϊκής Αγοράς και μοιράστηκαν μαζί τους τις γνώσεις, τις εμπειρίες , τις αναμνήσεις και τις συγκινήσεις τους.

Άνθρωποι που εργάστηκαν, μόχθησαν, έσκαψαν, οραματίστηκαν για να ζωντανέψει αυτό το κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης το οποίο και μας παρουσίασαν.

Μίλησαν για την ιστορία της πόλης και της καθημερινής ζωής των κατοίκων της από τον 3ο μ.Χ. αιώνα έως και την πυρκαγιά του 1917.

Λουτρό, ωδείο, κρυπτή στοά, νομισματοκοπείο, λιθόστρωτοι δρόμοι, αγωγοί και οχετοί αποχέτευσης, υπόγειο μουσείο, οι χρήσεις τους στο πέρασμα των αιώνων πέτρα τη πέτρα, αντικείμενο το αντικείμενο, για όλα είχαν κάτι ενδιαφέρον να πουν οι ξεναγοί μας. 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου «Εκτός των τειχών»

 

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666
E mail: [email protected]

Fan page Facebook:https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou…
Google+ : https://plus.google.com/u/0/101450111476681438909/posts

DSC_0113

DSC_0082

DSC_0030

DSC_0012

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις Tags: ,

Δείτε επίσης:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες… Στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Χαριλάου και Ορέστου του Δήμου Θεσσαλονίκης Χριστουγεννιάτικες μελωδίες… Στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Χαριλάου και Ορέστου του Δήμου Θεσσαλονίκης
Μουσικοθεατρική παράσταση «Επαγγέλματα που χάθηκαν» στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου Μουσικοθεατρική παράσταση «Επαγγέλματα που χάθηκαν» στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube