΄΄ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΄΄ ΄΄ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΄΄

DSC_7282

DSC_7334

DSC_7352

 

 

 

DSC_7362

DSC_7392

DSC_7415

 

΄΄ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ  ΄΄

΄΄ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΄΄

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για ακόμα μια χρονιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τοποθετώντας στο επίκεντρο τη Γυναίκα – Μητέρα, τη Γυναίκα – Εργαζόμενη, τη Γυναίκα – Άνθρωπο, έχοντας επίσημες προσκεκλημένες τρεις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν επάξια τους παραπάνω ρόλους : Την κα. Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner της Focus Bari, την κα. Μαριλένα Στρατοπούλου – Κιτσοπάνου, Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. ΄΄ Στόχος – Πρόληψη ΄΄ και την κα. Ειρήνη Μάρη, Ψυχολόγο – Εμπειρογνώμονα σε Θέματα Φύλου – Στέλεχος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Στο κατάμεστο από σπουδαστές Αμφιθέατρο ΄΄ Οδυσσέας Ελύτης ΄΄ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κος. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον γυναικείο πληθυσμό και τόνισε, ότι η αξία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πρέπει να γίνεται πράξη και να τιμάται κάθε ημέρα, χωρίς να περιορίζεται σε στεγανά, στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις.

Η κα. Ξένια Κούρτογλου μέσω της βιωματικής ομιλίας της με θέμα ΄΄ If I can do itYou can do it ΄΄ , και αναπτύσσοντας προσωπικό λόγο, αποτέλεσε έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για τις σπουδάστριες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποδεικνύοντας ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι και να αισθάνεται επιτυχημένη σε όλους τους σημαντικούς ρόλους της ζωής της, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψει τα όνειρά της και τα θέλω της! Με case-study την ίδια της τη ζωή, η Founder & Managing Partner της Focus Bari, ΄΄ ξετύλιξε ΄΄ το κουβάρι των σημαντικών βημάτων της ζωής της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις προκλήσεις στις οποίες ανταπεξήλθε καθώς και τις σημαντικές επιτυχίες στη ζωή της, τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις προσωπικές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη σχέση της με την κόρη της – σοπράνο, Κάτια Πάσχου.

Η κα. Μαριλένα Στρατοπούλου – Κιτσοπάνου αναφέρθηκε στην ιδέα και στην έμπνευση της δημιουργίας της Μ.Κ.Ο. ΄΄ Στόχος – Πρόληψη ΄΄ και πώς από τον κόσμο της διαφήμισης αποφάσισε να μεταπηδήσει σε ένα αντικείμενο που έχει σαν γνώμονα το κοινό καλό! Η Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. ΄΄ Στόχος – Πρόληψη ΄΄ αναφέρθηκε στην αξία της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, στις καμπάνιες και τις δράσεις ευαισθητοποίησης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση του πληθυσμού, δεδομένου ότι σε περιόδους κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού τοποθετούν σε ΄΄ δεύτερη

 

μοίρα ΄΄ την αξία της υγείας και της πρόληψης, λόγω περιορισμένης πρόσβασης σε υπηρεσίες αυτής.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το οποίο εκπροσώπησε η κα. Ειρήνη Μάρη, Ψυχολόγος – Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Φύλου, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο της Γυναίκας στη σύγχρονη εποχή τόσο σε τοπικό, όσο και ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κα. Μάρη αναφέρθηκε σε στερεότυπα και προκαταλήψεις τα οποία συχνά αναπαράγονται από γενιά σε γενιά, σε διαστρεβλωμένα πρότυπα τα οποία αναδεικνύονται από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και στις καθημερινές πρακτικές δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζει μια γυναίκα ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να πράττουμε όχι μόνο με το μυαλό αλλά και με την καρδιά, σεβόμενοι το φύλο μας, τα πιστεύω μας, τις αξίες μας και τα δικαιώματά μας.

 

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: ,

Δείτε επίσης:

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Για τέταρτη χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές του ΣΕΓΑΣ Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Για τέταρτη χρονιά το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας δίπλα στους αθλητές του ΣΕΓΑΣ
Η Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης στο επίκεντρο των συζητήσεων των παραγωγικών φορέων Η Ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης στο επίκεντρο των συζητήσεων των παραγωγικών φορέων
«MEET–UP SESSIONS ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ» «MEET–UP SESSIONS ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ»
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ …ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥΣ! Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ …ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΟΥΣ!

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube