Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας – Οι ευκαιρίες νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

3

Ήταν ο κεντρικός άξονας της 1ης Ημερίδας του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι. ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με θέμα: «Κάνε το δικό σου StartUp…Από την ιδέα στην υλοποίηση»

Στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4 Μέγαρο Βιέννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 η 1η Ημερίδα του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με τίτλο: «Κάνε το δικό σου StartUp…Από την ιδέα στην υλοποίηση».

Η Ημερίδα «άνοιξε» με την παρουσίαση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, τα αποτελέσματα της οποίας εμφανίζουν ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ενδεικτικά:

 • Κάθε χρόνο αυξάνονται οι επιχειρηματίες που κάνουν τη δική τους επιχείρηση για να απασχοληθούν, λόγω έλλειψης επιλογών εργασίας
 • Οι άντρες-επιχειρηματίες είναι σχεδόν διπλάσιοι από τις γυναίκες, αλλά οι γυναίκες υπερτερούν σε καινοτομίες και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις
 • Οι περισσότερες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών, κυρίως απευθύνονται σε καταναλωτές και κατά δεύτερο λόγο σε επιχειρήσεις
 • Οι νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα καινοτομούν σε σχέση με τις επιχειρήσεις πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών
 • Το 75% των νέων επιχειρήσεων είναι μικρές, και δηλώνουν ότι σε βάθος πενταετίας μπορούν να προσλάβουν από 1 έως 5 άτομα

Η 2η ενότητα της Ημερίδας, είχε ως στόχο την ανάλυση της προετοιμασίας ενός επιχειρηματικού StartUp, από τη σύλληψη της ιδέας έως και τους τρόπους χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι ομιλητές της δεύτερης ενότητας ήταν ο Δρ. Γεώργιος Γκιούρας – Οικονομολόγος και ο κ. Παναγιώτης Στριλιγκάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ιδιοκτήτης της εταιρείας StartupBusiness.gr.

Στην τελευταία θεματική ενότητα, εκπρόσωποι επιτυχημένων ελληνικών StartUp, παρουσίασαν στο κοινό τις επιχειρήσεις τους, καθώς και μοιράστηκαν μαζί τους τις προσωπικές τους εμπειρίες, από τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν ήταν οι:

 • Ελένη Νικήτα, Ιδιοκτήτρια – Organic Brands: Η οποία ξεκινώντας το 2013 δημιούργησε το πιο αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα πιστοποιημένων βιολογικών καλλυντικών στην Ελλάδα και Ευρώπης σημειώνοντας αλματώδη επιτυχία.
 • Κυριάκος Κατσαρός, Υπεύθυνος Θεσσαλονίκης – Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα: Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ξεκίνησε με αφορμή την οικονομική και επιχειρηματική αβεβαιότητα που αντιμετώπιζαν οι κτηνοτρόφοι. Αυτή την στιγμή αριθμούνται 100 παραγωγοί – μέλη & 55 μονάδες παραγωγής γάλακτος.
 • Χριστίνα Κυργιώργη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Σταμάτης Δούβος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Sede Styling: Μια νεοσύστατη StartUp στο χώρο της ομορφιάς, η οποία κατάφερε να κερδίσει το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου, για το επιχειρηματικό ξεκίνημα της χρονιάς 2015».
 • Τζήκας Μιχάλης, Ιδιοκτήτης – Photoshooter.gr: Ο οποίος δήλωσε: «Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι τα πετυχημένα startups γεννιούνται μέσα από τις πραγματικές ανάγκες των founders».
 • Αθανάσιος Σαπουνάς, Συνιδρυτής – iFarma: Ο οποίος αναφέρθηκε στο σύγχρονο αγρότη, και στην ανάγκη του να οργανώσει καλύτερα την παραγωγή του, μέσω της εφαρμογής «Agrostis»

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ρήση:

«Η κρίση στα Κινέζικα, αποτελείται από 2 χαρακτήρες η μία σημαίνει κίνδυνος και η δεύτερη ευκαιρία. Κάντε το δικό σας βήμα λοιπόν!»

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

www.iek-xini.edu.gr | [email protected] | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

9

8

7

6

5

4

 

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: ,

Δείτε επίσης:

«Καλώς ήλθατε στην Τουρτοχώρα» των σπουδαστριών Παιδαγωγικού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας «Καλώς ήλθατε στην Τουρτοχώρα» των σπουδαστριών Παιδαγωγικού του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας
Ημέρα Καριέρας Παιδαγωγικών από το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας Ημέρα Καριέρας Παιδαγωγικών από το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας
Ο Τρύφων Σαμαράς στο περίπτερο του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στην έκθεση “Estetica Greece 2016” Ο Τρύφων Σαμαράς στο περίπτερο του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στην έκθεση “Estetica Greece 2016”
Χιλιάδες Θεσσαλονικείς συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση Υγείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας Χιλιάδες Θεσσαλονικείς συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση Υγείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

 

 

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube