3η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά Conseil des Jeunes Citoyens

2

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 έγινε στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» η 3η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», που προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών.

Μαθητές  από Δημόσια, Ιδιωτικά και Ελληνογαλλικά σχολεία της χώρας πήραν δημόσια θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, πρότειναν λύσεις και τις υπερασπίστηκαν. Σε ένα σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές-ομιλητές Γυμνασίων, Λυκείων και Κέντρου Ξεν. Γλωσσών ανακάλυψαν τα οφέλη του διαλόγου και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της ουσιαστικής συνεργασίας. Τους πλαισίωσαν οι συμμαθητές τους, σε ρόλο Μέντορα, αλλά και πολλοί απόφοιτοι του Κολεγίου, σε οργανωτικό ρόλο.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Χρυσάφη και κ. Ρουμπίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας κ. Σ. Γραμμενίδης, οι καθηγήτριες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Καρατσινίδου-Παπαθανασίου και κ. Μουσούρη, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Alexandrine Boufflers, η Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής κ. Στέλλα Λεονάρδου, η εκπρόσωπος της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης κ. Αν. Τσενενούδη, πολλοί καθηγητές, γονείς και συμμαθητές των διαγωνιζομένων.

Τα αγωνίσματα, στα οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές-Ομιλητές, ήταν ο Αυθόρμητος και Προσχεδιασμένος Λόγος, ο Διττός και Προτρεπτικός Λόγος και τα 7 Βραβεία «Jeune Citoyen» πήραν οι μαθητές : Ανθή Καψάλη, Βασιλική Τριανταφύλλου, Γιώργος Σιδέρης, Ιωάννα Τσακαλίδου, Μαρία Μερτζιμέκη, Παύλος Βαενάς και Χρήστος Χωρινός

Τα θερμά σχόλια όλων των συμμετεχόντων και του κοινού, η φιλική ατμόσφαιρα και η εξαιρετική συνεργασία επιβεβαίωσαν τη λογική του Honoré de Balzac: «Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια», την οποία ακολουθεί η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση του «Conseil des Jeunes Citoyens», με Αριθμ. Πρωτοκόλλου Φ15.1/214764/Δ2, έχει το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και η κ. Σοφία Πασχαλούδη.

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , , ,

Δείτε επίσης:

BRAVO στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» BRAVO στο Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»
Παρουσίαση ετήσιου εκπαιδευτικού Project Νηπίων «Ο μαγικός κόσμος των γραμμάτων» Παρουσίαση ετήσιου εκπαιδευτικού Project Νηπίων «Ο μαγικός κόσμος των γραμμάτων»
14ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» 14ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»
3o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival»,  στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κυριακή, 29 Μαρτίου 2018 3o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κυριακή, 29 Μαρτίου 2018

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube