Σχολή Χατζήβεη: «Επικοινωνία Δίχως Βία!»

prosklisi

Η Σχολή Χατζήβεη σε συνεργασία με την πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Αέρινη Πόλη» διοργανώνει το Σάββατο 20  Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17.00-19.00 στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια) ομιλία-συζήτηση για γονείς. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των Γονέων Cafe που ξεκίνησε το σχολείο μας το 2009.

  • Παράλληλα θα υπάρχει βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά Ν έως Γ” τάξης από τις εκδόσεις Πατάκη.(Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του παιδιού η αγορά του βιβλίου-Κόστος 10 ευρώ)

Τα Γονέων Café είναι μια ανοικτή δράση, που απευθύνεται σε γονείς με στόχο την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια. 

Πρόκειται για σειρά συναντήσεων με συμμετοχικό και χαλαρό χαρακτήρα, όπου οι γονείς έρχονται σε επαφή με ειδικούς από ένα ευρύ φάσμα τομέων, αναζητώντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τα παιδιά τους.

Το Γονέων Café έχει θέμα:

«Επικοινωνία Δίχως Βία»

Λίγα λόγια για τη συζήτηση:  Η επικοινωνία όσο και αν η αγάπη είναι δεδομένη, μαθαίνεται. Με απουσία ενσυναίσθησης, παρατήρησης, αναγνώρισης αναγκών ακόμα και την καλύτερη πρόθεση να έχει κάποιος, ειδικά στη συναναστροφή με τα παιδιά είναι εύκολο να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος θυμού κι έντασης, ιδιαίτερα στα πλαίσια της πιεσμένης καθημερινής ζωής. Θέλουμε να συζητήσουμε για το πώς σπάμε αυτόν τον κύκλο. Τι εργαλεία χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας αποτελεσματικά και να επιλύονται οι καθημερινές διαμάχες με ειρηνικό τρόπο; Τι είναι η ενσυναίσθηση, πώς την αντιλαμβανόμαστε και την επικοινωνούμε, πόσο σημαντικό είναι να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά και στην οικογένεια και να την αξιοποιούμε στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας, αλλά και τον/τη σύντροφό μας, τους συνεργάτες, τους φίλους μας.

Μέσα στον Μάρτιο, σαν συνέχεια του Γονέων Cafe και της πρώτης επαφής με τη μέθοδο «Επικοινωνία δίχως Βία» θα υλοποιηθεί στο σχολείο εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά με το ίδιο θέμα.

Στη συνάντηση θα μιλήσει ο Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ, ιδρυτής της Αέρινης Πόλης, που έχει μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε σχολικές ομάδες.

Η είσοδος στη συνάντηση για τους γονείς είναι ελεύθερη με Δήλωση Συμμετοχής

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , ,

Δείτε επίσης:

Σχολή Χατζήβεη: EDUCATION CAFE «Σκεψεδάκια Χριστουγεννιάτικα» Σχολή Χατζήβεη: EDUCATION CAFE «Σκεψεδάκια Χριστουγεννιάτικα»
Σχολή Χατζήβεη: ΓΟΝΕΩΝ CAFE – Παιδιά και Διατροφή: «Τρέφομαι Σωστά, Λειτουργώ Αποδοτικά!» Σχολή Χατζήβεη: ΓΟΝΕΩΝ CAFE – Παιδιά και Διατροφή: «Τρέφομαι Σωστά, Λειτουργώ Αποδοτικά!»
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ  Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11π.μ.  στο CAFE του ΙΑΝΟΥ  Σταδίου 24, Τ. 210 3217810 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11π.μ. στο CAFE του ΙΑΝΟΥ Σταδίου 24, Τ. 210 3217810
Έφηβοι: Κοινωνικοί ή Ακοινώνητοι? Έφηβοι: Κοινωνικοί ή Ακοινώνητοι?

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube