Το Τμήμα Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου

a

Το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών επισκέφθηκε τη 2η έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 – 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Metropolitan Expo.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι φοιτητές πήραν μέρος στην εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (Ε.Ε.Κ.Φ.) με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός και Κρουαζιέρα αιχμή για τον Ελληνικό Τουρισμό». Η εκδήλωση εστίασε το ενδιαφέρον της σε σύγχρονα θέματα, όπως στήριξη του κλάδου της κρουαζιέρας, Homeporting και προοπτικές ανάπτυξης,  Ελληνική κρουαζιέρα και νέοι προορισμοί, η Ακτοπλοΐα ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν σημαντικά στελέχη του χώρου, όπως ο Μιχάλης Σακέλης (Πρόεδρος ΣΕΕΝ), ο Κόντες Θεόδωρος (Πρόεδρος ΕΕΚΦΝ), ο Μιχελακάκης Εμμανουήλ (GlobalMaritime), ο Χατζάκος Σταύρος  (Γενικός Διευθυντής ΟΛΠ) και ο Στελλιάτος Αντώνης  (Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ).  Οι φοιτητές, ενθουσιασμένοι που βρέθηκαν σε ένα τέτοιο αποκλειστικό περιβάλλον, έκαναν αρκετές ερωτήσεις και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τον κλάδο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά από περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης, οι φοιτητές πήραν μέρος στην εκδήλωση της TRIVAGO HELLAS με θέμα «Τrivago metasearch: ένα online marketing εργαλείο στα χέρια του Ξενοδόχου – Πώς η Τrivago δίνει τη δυνατότητα στον ξενοδόχο να αυξήσει τη διαδικτυακή του απόδοση;».

Επιπλέον, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο τουρισμού »DESTINATION THESSALONIKI 2015» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης »PHILOXENIA 2015». Στα πλαίσια της επίσκεψής τους, οι φοιτητές παρακολούθησαν τις εξής συνεδρίες:

 

Συνεδρία Ι (διαλέξεις από ξένους ομιλητές του χώρου του Τουρισμού):

α)  «Ο τουρισμός στη Μεσόγειο: πραγματικότητα και τάσεις»

β)  «Οι αναδυόμενες πόλεις στη Λεκάνη της Μεσογείου»

γ) «Μεσογειακές πόλεις-λιμάνια ως συνεδριακοί προορισμοί: το παράδειγμα της Βαρκελώνης και η αναδυόμενη Θεσσαλονίκη»

δ)  «Τεχνολογία και δημιουργικότητα ως κινητήρια δύναμη για την φιλοξενία συνεδρίων».

 

Συνεδρία ΙΙ (Εκπαιδευτικός Προορισμός):

Διευθυντές Κολλεγίων και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της πόλης ενημέρωσαν το κοινό επί των διαφόρων ακαδημαϊκών προγραμμάτων στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κ. Κονταξάκης Ευάγγελος.

 

Στην συνέχεια, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την έκθεση Philoxenia 2015 εντός της ΔΕΘ, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκπροσώπων διαφόρων κλάδων της Τουριστικής Βιομηχανίας και να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους διαφόρων ξενοδοχείων και εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι DOMOTEL, GRAND HOTEL PALACE, QATAR AIRWAYS. Τέλος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσωπήθηκε με δικό του περίπτερο στην έκθεση Philoxenia 2015 & Destination Thessaloniki 2015, προς ενημέρωση του κάθε ενδιαφερομένου για ποιοτική εκπαίδευση στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Οι επισκέψεις αποτέλεσαν σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού  Κολλεγίου να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου και να συναντήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το 4ετές ελληνόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management του πανεπιστημίου Queen Margaret University της Σκωτίας και το 2ετές αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜBA in Hospitality του ίδιου πανεπιστήμιου. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που παρέχεται στην Ελλάδα από κορυφαίο Βρετανικό πανεπιστήμιο.

 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

2015-11-13 10.27.18

2015-11-13 14.19.03

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

10 χρόνια EDUCATION FESTIVAL: Με την Εβδομάδα Τουρισμού συνεχίζεται το ταξίδι της δωρεάν εκπαίδευσης σε ΙΕΚ ΑΛΦΑ και MEDITERRANEAN COLLEGE 10 χρόνια EDUCATION FESTIVAL: Με την Εβδομάδα Τουρισμού συνεχίζεται το ταξίδι της δωρεάν εκπαίδευσης σε ΙΕΚ ΑΛΦΑ και MEDITERRANEAN COLLEGE
“SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE” Σεμινάριο για τον Ανθρώπινο Παράγοντα στη Ναυτιλία “SHIPPING LEADERS IN RESIDENCE” Σεμινάριο για τον Ανθρώπινο Παράγοντα στη Ναυτιλία
Πρωτοφανές ενδιαφέρον και σημαντικά συμπεράσματα από την ημερίδα «Personal Branding: Χτίσε την προσωπική σου εικόνα» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Πρωτοφανές ενδιαφέρον και σημαντικά συμπεράσματα από την ημερίδα «Personal Branding: Χτίσε την προσωπική σου εικόνα» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
Χρυσό Βραβείο για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα Greek Hospitality Awards 2018 Χρυσό Βραβείο για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα Greek Hospitality Awards 2018

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube