1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 19-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

panepistimio-athinon-logo

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (www.schoolpsych2015.gr ).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 19-22 Νοεμβρίου 2015. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 1000 σύνεδροι-σχολικοί ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί ψυχικής υγείας, ειδικοί παιδαγωγοί, μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων όλης της χώρας, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές/μαθήτριες και γονείς.

Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στη διασύνδεση της θεωρίας, έρευνας και καλών πρακτικών στο χώρο του σχολείου. Θα καλυφθούν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των παιδιών και των εφήβων, όπως είναι δυσκολίες συμπεριφοράς και μάθησης, ο εκφοβισμός, η διαπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης, στήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης και διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος του/της σχολικού ψυχολόγου και η παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος των εκπαιδευτικών, η συνεργασία σχολείου-οικογένειας και η και διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι καθηγητές Shane Jimerson και Stephen Brock, από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της Σχολικής Ψυχολογίας διεθνώς, οι οποίοι θα αναφερθούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του σχολείου.

Θα επιδοθούν επίσης βραβεία και διακρίσεις σε σχολεία που συμμετείχαν στο μαθητικό/σχολικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκεμε αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με θέμα: «Το δικό μας σχολείο…».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

Mediterranean College – Επιστημονικό Συμπόσιο «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Mediterranean College – Επιστημονικό Συμπόσιο «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποδιατρικής-Ποδολογίας Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποδιατρικής-Ποδολογίας
5th Student Excellence Conference  / 5ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο 5th Student Excellence Conference / 5ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο
Καταλυτικά τα συμπεράσματα του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα Καταλυτικά τα συμπεράσματα του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube