Διαγωνισμός Ορθογραφίας του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» για τους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας

33x488 cm_5mm_ SpellingBee2015 (003)

Το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προκηρύσσει τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις, με τελική δοκιμασία την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 (Γ΄ φάση).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της και να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, τον συλλαβισμό και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων του Σχολείου μας. Τα θέματα όλων των φάσεων, όπως και ενδεικτικά θέματα για την προετοιμασία των μαθητών, θα αποσταλούν στα σχολεία των διαγωνιζόμενων από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στην Α΄ και Β΄ φάση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τους, ενώ στην τελική φάση (Γ΄ φάση) από κριτική επιτροπή τριών μελών (Σχολικοί Σύμβουλοι, καθηγητές Φιλόλογοι).

Οι δύο (2) πρώτοι από κάθε τάξη που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των φάσεων και θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευθούν με έπαθλα ipad tablets, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ενώ όσοι συμμετάσχουν στη Γ΄ φάση θα παραλάβουν έπαινο για την πρόκρισή τους και ένα αναμνηστικό δώρο.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας (δημόσιων και ιδιωτικών) να ανακοινώσουν την παρούσα προκήρυξη στους μαθητές/μαθήτριές τους και να αποστείλουν τον κατάλογο των συμμετεχόντων μαθητών (επισυνάπτεται) έως την Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015, στο e-mail: [email protected]

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2310-675020 (εσωτερικό -25-) με τον υποδιευθυντή του Δημοτικού «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Μαυρίδη Χαρίλαο.

Δείτε εδώ την προκύρηξη του διαγωνισμού.

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , ,

Δείτε επίσης:

Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»: Journée de Souvenir 2017 Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»: Journée de Souvenir 2017
Art Bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Art Bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
«Το χωριό των Αστεριών» στο Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ «Το χωριό των Αστεριών» στο Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ
Γαλλικός Κινηματογράφος από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Γαλλικός Κινηματογράφος από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube