Σπουδές Ποδιατρικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

podiatry-mitropolitiko (2)

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα στην επιστήμη της Ποδιατρικής, σε συνεργασία με το δημόσιο βρετανικό πανεπιστήμιο Queen Margaret University.

Το BSc (Hons) Podiatry περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα που αναφέρονται σε έξι ευρείες επιστημονικές περιοχές, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με το επάγγελμα του Ποδιάτρου – Ποδολόγου: Κλινικές Σπουδές, Επιστήμη Κίνησης/Βάδισης, Φυσιολογία, Διαχείριση Παθήσεων, Διεπιστημονικότητα και ομαδικότητα και Υπηρεσίες Υγείας Βασισμένες σε Ενδείξεις. Επίσης, περιλαμβάνει τουλάχιστον 1000 ώρες υποχρεωτικής κλινικής άσκησης στο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων υγείας, νοσοκομείων και ποδιατρικών κλινικών, που οδηγεί στην απόκτηση εμπειρίας σε μεγάλο εύρος ποδιατρικών παθολογιών.

Την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος BSc (Hons) Podiatry στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναλάβει ο κος Μάνος Αρβανιτάκης, Ποδολόγος–Ποδίατρος και Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων–Ποδολόγων. Ο ίδιος, χαρακτηριστικά αναφέρει για τη μέγιστη σημασία της υγείας των ποδιών στον άνθρωπο ότι «Κατά τη διάρκεια της ζωής μας περπατάμε 160.000 χλμ, δηλαδή περπατάμε τέσσερις φορές τον γύρο του πλανήτη». Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανερχόμενη επιστήμη της Ποδολογίας – Ποδιατρικής, δείτε το video.Το πρόγραμμα αποσκοπεί να δημιουργήσει Ποδιάτρους – Ποδολόγους που θα είναι ικανοί να εργάζονται με επίκεντρο τον ασθενή, θα έχουν εκτεταμένη πρακτική εμπειρία και θα προωθούν ενεργά τη μάθηση και την επαγγελματική ανάπτυξή τους. Οι Ποδίατροι παρέχουν πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία σε ένα εύρος προβλημάτων που αφορούν τον άκρο πόδα, την ποδοκνημική και τα κάτω άκρα. Τα παραπάνω περιλαμβάνουν μολύνσεις, μειονεκτήματα, τραυματισμούς αθλητών, καθώς και παθήσεις ποδιού και νυχιών σε σχέση με άλλες σημαντικές παθολογίες, όπως ο διαβήτης. Επιπλέον, δίνουν συμβουλές σε ασθενείς για τη βελτίωση της κινητικότητας, της ανεξαρτησίας και της ποιότητας ζωής τους. Οι Ποδίατροι συνεργάζονται με άλλες ομάδες επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και γιατρών.

Το BSc (Hons) Podiatry προσφέρεται από τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το Σεπτέμβριο του 2017 και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr ή επικοινωνήστε με το Admissions Office στο 2106199891.

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , ,

Δείτε επίσης:

Προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΤΡΙΑΝΟΝ Προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΤΡΙΑΝΟΝ
TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΕ TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΕ
Μητροπολιτικό Κολλέγιο: το μοναδικό Registered Centre στην Αθήνα  του κορυφαίου παγκοσμίως UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes) Μητροπολιτικό Κολλέγιο: το μοναδικό Registered Centre στην Αθήνα του κορυφαίου παγκοσμίως UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes)
20 Χρόνια Σπουδές Λογοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο 20 Χρόνια Σπουδές Λογοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube