2οι Φιλολογικοί Αγώνες μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

FilologikoiAgwnes2017-1

FilologikoiAgwnes2017-5

2οι Φιλολογικοί Αγώνες

μαθητών Γυμνασίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Σε μια ξεχωριστή γιορτή γνώσης και αναζήτησης, 80 μαθητές από 16 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν «στα μονοπάτια της Ιστορίας & των λέξεων», το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017! Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, παρουσία Πανεπιστημιακών, Σχολικών Συμβούλων και εκλεκτών φίλων της οικογένειας «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Συγκεκριμένα, με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τρεις Φιλολογικοί Αγώνες –Ιστορίας, Ορθογραφίας και Ετυμολογίας- για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, μέσα από δύο γραπτές δοκιμασίες και μια συναρπαστική τελική προφορική διαγωνιστική φάση, κατά την οποία ξεχώρισαν οι «πρώτοι των πρώτων»!

Ο νικητής κάθε Διαγωνισμού κέρδισε ένα TABLET, ενώ έπαινοι συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους, όσοι προκρίθηκαν στην τελική φάση κάθε Διαγωνισμού. Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

Οι νικητές:

  • KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ (Α΄ Γυμνασίου – 3ο Γυμνάσιο Νάουσας) à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ιστορίας
  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΧΤΙΔΗΣ (Β΄ Γυμνασίου – Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ορθογραφίας
  • ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (Γ΄ Γυμνασίου – Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ) à 1η θέση στον Διαγωνισμό Ετυμολογίας

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους, αλλά κυρίως που τόλμησαν να αναμετρηθούν με το «μέγεθος» της Ελληνικής Ιστορίας και Γλώσσας.

Πληροφορίες: Epi Direct – Λήδα Παπαδοπούλου, 2310 227 225

kcharisi@epidirect.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: ,

Δείτε επίσης:

2o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival»,  στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» 2o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην κορυφή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016!  Συνέντευξη της πρώτης μαθήτριας Νίας Σακαγιάννη! Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην κορυφή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016! Συνέντευξη της πρώτης μαθήτριας Νίας Σακαγιάννη!
Δύο Βραβεία για τη θεατρική ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Δύο Βραβεία για τη θεατρική ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
xatzivei_new_728_90
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube