Ανοιχτή Εσπερίδα με θέμα «Η Αρμονία στο Σχεδιασμό Γεφυρών» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

photo1

photo2

photo3

 

Ανοιχτή Εσπερίδα με θέμα «Η Αρμονία στο Σχεδιασμό Γεφυρών»

από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εσπερίδα με θέμα «Η Αρμονία στο Σχεδιασμό Γεφυρών» και προσκεκλημένους ομιλητές τον διεθνούς φήμης Prof. Ing. Arch HC. Enzo Siviero, Rector University eCAMPUS – Vice President RMEI και τον Δρ. Χρήστο Σαουρίδη, Πολιτικό Μηχανικό.

 

Δείτε εδώ το video της εκδήλωσης.

 

Στην εσπερίδα παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές δομικής σύλληψης και γεωμετρικής μόρφωσης του φορέα γεφυρών, οι οποίες μέσα από τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού οδηγούν σε σύγχρονα κομψοτεχνήματα. Η ομιλία του καθηγητή Siviero ξεκίνησε προσδιορίζοντας τα έργα γεφυροποιίας σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον και συνέχισε παρουσιάζοντας την εξέλιξη των γεφυρών στην Ιταλία, αναλύοντας κάποια από τα πλέον εμβληματικά έργα του παρελθόντος. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα αναφοράς από τα προσωπικά του έργα, έθιξε τον πολυδιάστατο συσχετισμό μεταξύ της μορφής και της στατικότητας του φορέα, της θέσης του έργου, των ιστορικών στοιχείων της περιοχής και των κοινωνικο-οικονομικών συνεπειών που επιφέρει η κατασκευή μιας γέφυρας. Ολοκληρώνοντας, μοιράστηκε με το ακροατήριο το όραμά του «BRIDGING CULTURES and SHARING HEARTS», τη σύνδεση λαών της Μεσογείου μέσω της τέχνης και της τεχνικής της γεφυροποιίας.

 

Ο Δρ. Σαουρίδης, χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο δείγμα από μεταλλικές πεζογέφυρες που έχει μελετήσει, παρουσίασε ζητήματα σχετικά με τη στατική επίλυση του φορέα και ορισμένες κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέρειες, ενώ αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ταλαντώσεων και παρουσίασε τεχνικές για την αντιμετώπισή του. Τέλος, σχολίασε τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων (αρχιτεκτόνων, δομοστατικών και κατασκευαστών), με βάση την εμπειρία του σε έργα γεφυροποιίας στη Γαλλία.

 

Τη συζήτηση συντόνισαν οι κ.κ. Παύλος Αστερίου (Δρ. Πολιτικός Μηχανικός), ο Παναγιώτης Καμπέρης (Πολιτικός Μηχανικός, CEng MICE, Chairman Greek Local Association, ICE UK), η Χρυσή Νικολούτσου (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και ο Νίκος Ζυγούρης (Πολιτικός Μηχανικός).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: 

Δείτε επίσης:

Προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΤΡΙΑΝΟΝ Προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΤΡΙΑΝΟΝ
TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΕ TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΕ
Σπουδές Ποδιατρικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Σπουδές Ποδιατρικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Μητροπολιτικό Κολλέγιο: το μοναδικό Registered Centre στην Αθήνα  του κορυφαίου παγκοσμίως UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes) Μητροπολιτικό Κολλέγιο: το μοναδικό Registered Centre στην Αθήνα του κορυφαίου παγκοσμίως UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes)
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube