Οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΓΝΑ «Γεννηματάς»

nursing-gennimatas-1

nursing-gennimatas-2

nursing-gennimatas-3

 

Οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΓΝΑ «Γεννηματάς»

 

Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο πλαίσιο της κλινικής τους εκπαίδευσης, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε ένα απαιτητικό εκπαιδευτικά προληπτικό πρόγραμμα (screening) και πρόγραμμα συμβουλευτικής υγείας διαβητικών ασθενών για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, την Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική σε συνεργασία με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα και το Διαβητολογικό Ιατρείο της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και αφορά όλους τους διαβητικούς ασθενείς που παρακολουθούνται από τα διαβητολογικά ιατρεία του. Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη και, πιο συγκεκριμένα, η προάσπιση της υγείας των ματιών τους.

 

Οι διαδικασίες στις οποίες εκπαιδεύτηκαν και ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους οι φοιτητές ήταν:

 

  • Λήψη αναλυτικού ιστορικού υγείας και συμπεριφορών υγείας.
  • Επαφή με τους ασθενείς στο πλαίσιο της συμβουλευτικής υγείας για την αλλαγή συμπεριφορών που θα ωφελήσουν τη ρύθμιση του διαβήτη.
  • Μελέτη και αξιολόγησή των ιστορικών των ασθενών.
  • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος των ασθενών.
  • Διενέργεια αμφιβληστροειδογραφίας με ειδικό φορητό αυτοματοποιημένο μηχάνημα ελέγχου, με το οποίο γίνεται ο προληπτικός έλεγχος.
  • Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση ενός σύνθετου προληπτικού προγράμματος, καθώς και οι τεχνικές που αφορούν στην αγωγή υγείας κατά τη συνεδρία συμβουλευτικής υγείας,
  • Δεξιότητες επικοινωνίας με τους ασθενείς στο κλινικό περιβάλλον.

 

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Νοσηλευτική  στην Ελλάδα, BSc (Hons) Nursing, σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. Το πρόγραμμα είναι πλήρως ελληνόφωνο, τετραετούς φοίτησης και περιλαμβάνει 2300 ώρες υποχρεωτικής κλινικής πρακτικής.

 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , ,

Δείτε επίσης:

Η Running Team του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το πρόγραμμα «Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η» Η Running Team του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το πρόγραμμα «Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η»
Η τ. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής – Διαιτολογίας Sylvia Escott-Stump σε δύο μοναδικά σεμινάρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Η τ. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής – Διαιτολογίας Sylvia Escott-Stump σε δύο μοναδικά σεμινάρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Σεμινάριο Πιστοποίησης Χρήσης ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ για σκοπούς Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Σεμινάριο Πιστοποίησης Χρήσης ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ για σκοπούς Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην IMATHIAQUALITY – IQ στο Ζάππειο Μέγαρο Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην IMATHIAQUALITY – IQ στο Ζάππειο Μέγαρο
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube