Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες

kallitexnis_tou_dromou

Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες

Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες αρχίζει η μουσική. Εκεί που το βάρος στο βλέμμα και το νου ελαφραίνει, αρχίζουν οι νότες ελευθερίας. Μέσα στα γκρίζα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, ο Βαρδάρης σκορπάει τις μελωδίες των καλλιτεχνών του δρόμου, που με χαρά και χαμόγελο καλούν στο μουσικό ταξίδι τους τους περαστικούς, δίνοντας χρώμα με διαφορετικό κάθε φορά πινέλο και με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή.

Οι μουσικοί του δρόμου, αυτοδίδακτοι συνήθως, ανοίγουν διάλογο με όλους με μόνο κώδικα επικοινωνίας τη μουσική τους, ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς να ζητιανεύουν την αποδοχή. Κάνουν αυτό που αγαπούν και το προσφέρουν απλόχερα.

Στο μουσικό ταξίδι τους ερμήνευσαν κι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τους ίδιους, από τη ζωή τους, από τη φιλοσοφία τους. Ο «Καλλιτέχνης του δρόμου», σε στίχους Άκη Βαλογιάννη και μουσική Κώστα Μυλώση, είναι η φωτογραφία τους, η αποτύπωση της καθημερινότητάς τους. Είναι αφιερωμένο στους ίδιους, που λένε «όχι» στις αυταπάτες της ζωής, που ακολουθούν το όνειρό τους, που αρνούνται να μπουν στα κλισέ της καταστροφής.

Οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ακολούθησαν τις μουσικές διαδρομές καλλιτεχνών του δρόμου στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, συνομίλησαν μαζί τους και ηχογράφησαν τις γλυκές νότες του ομώνυμου τραγουδιού, πραγματοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό πρότζεκτ.

Ονειρευτείτε κι εσείς το ταξίδι τους χωρίς όρια και κανόνες….

http://bit.ly/kallitexnistoudromou

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , , , , , , ,

Δείτε επίσης:

ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ THESSALONIKI STREET FOOD FESTIVAL ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ THESSALONIKI STREET FOOD FESTIVAL
Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ – Α Βραβείο Μουσικής! Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ – Α Βραβείο Μουσικής!
Έναρξη τμήματος ηχοληψίας στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος Έναρξη τμήματος ηχοληψίας στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος
“Open happy-lucky Fri-Day” από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη “Open happy-lucky Fri-Day” από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη
xatzivei_new_728_90
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube