Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τέχνες: Εργαλείο στην Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή» του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

1

Μια ακόμα πολύ επιτυχημένη Ημερίδα, πραγματοποίησε ο Τομέας Παιδαγωγικών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στο Μουσείο Φωτογραφίας, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Το θέμα της Ημερίδας ήταν: «Τέχνες: Εργαλείο στην Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή» και ομιλητές της ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της Τέχνης, της Εκπαίδευσης και της Ψυχολογίας.

Οι δύο θεματικές ενότητες της Ημερίδας ήταν:

  • «Το παιδί και οι εικαστικές τέχνες, από τη διάγνωση στη θεραπεία», κατά την οποία έγινε μια ιστορική αναδρομή στις Τέχνες και τον καταλυτικό ρόλο τους στον χώρο της Εκπαίδευσης, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι ιδιαιτερότητες των παιδιών στην τάξη τυπικής ανάπτυξης και το παιχνίδι & το παιδικό ιχνογράφημα.
  • «Οι παραστατικές τέχνες στην Εκπαίδευση», κατά την οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό οι τεχνικές της Μουσικοθεραπείας, την Δραματοθεραπείας, της Χοροθεραπείας & της Μουσικοκινητικής Αγωγής.

Μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή της Ημερίδας ήταν η βράβευση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος για τις δράσεις εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down καθώς και το έργο που παράγουν με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του. Τους εκπροσώπους του Συλλόγου συνόδευσε ομάδα παιδιών με Σύνδρομο Down.

Ως εισηγητές στην Ημερίδα συμμετείχαν ο κύριος Γεώργιος Ταξίδης – Καλλιτέχνης, η κυρία Εβίτα Ζιούδρου – Κλινική Γλωσσολόγος Ειδικευμένη στα Προβλήματα Λόγου & Μάθησης, ο κύριος Παναγιώτης Πλουμίδης – Ψυχολόγος, η κυρία Μαρία Χρήστου – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, η κυρία Στέλλα Κολυβοπούλου – Ψυχολόγος – Dance/Movement Therapist, η κυρία Δανάη Γιώγιου – Μουσικοθεραπεύτρια και η κυρία Ελένη Δανανά – Δραματοθεραπεύτρια.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net | www.facebook.com/iekxinithessaloniki


84 14

 

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Δελτία τύπου, Ιδιωτική Εκπαίδευση Tags: , , , ,

Δείτε επίσης:

Ημερίδα γνωριμίας ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ Ημερίδα γνωριμίας ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης  με το Bishop Grosseteste University Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Bishop Grosseteste University
Τώρα και η Λάρισα έχει την ΑΚΜΗ της! Αέρας Ευρωπαϊκής εκπαίδευσης στη Λάρισα με μία εντυπωσιακή επένδυση του Ομίλου ΑΚΜΗ Τώρα και η Λάρισα έχει την ΑΚΜΗ της! Αέρας Ευρωπαϊκής εκπαίδευσης στη Λάρισα με μία εντυπωσιακή επένδυση του Ομίλου ΑΚΜΗ
Education Festival 2016 – 10 & 11 Σεπτεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής – «Εκπαίδευση με αξία» Education Festival 2016 – 10 & 11 Σεπτεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής – «Εκπαίδευση με αξία»
xatzivei_new_728_90
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube