1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 19-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

panepistimio-athinon-logo

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (www.schoolpsych2015.gr ).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 19-22 Νοεμβρίου 2015. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 1000 σύνεδροι-σχολικοί ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί ψυχικής υγείας, ειδικοί παιδαγωγοί, μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων όλης της χώρας, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές/μαθήτριες και γονείς.

Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στη διασύνδεση της θεωρίας, έρευνας και καλών πρακτικών στο χώρο του σχολείου. Θα καλυφθούν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των παιδιών και των εφήβων, όπως είναι δυσκολίες συμπεριφοράς και μάθησης, ο εκφοβισμός, η διαπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης, στήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης και διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος του/της σχολικού ψυχολόγου και η παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα, ο πολυδιάστατος ρόλος των εκπαιδευτικών, η συνεργασία σχολείου-οικογένειας και η και διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι καθηγητές Shane Jimerson και Stephen Brock, από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της Σχολικής Ψυχολογίας διεθνώς, οι οποίοι θα αναφερθούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του σχολείου.

Θα επιδοθούν επίσης βραβεία και διακρίσεις σε σχολεία που συμμετείχαν στο μαθητικό/σχολικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκεμε αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με θέμα: «Το δικό μας σχολείο…».«Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα».

 

 

Σχολιάστε μέσω Facebook

σχόλια

Powered by Facebook Comments

Κατηγορίες: Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις Tags: , , ,

Δείτε επίσης:

Καταλυτικά τα συμπεράσματα του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα Καταλυτικά τα συμπεράσματα του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας για την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Εργοθεραπείας στο 1ο κοινό συνέδριο της ΕΝΟΤΗΕ και της COTEC Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Εργοθεραπείας στο 1ο κοινό συνέδριο της ΕΝΟΤΗΕ και της COTEC
1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο Mediterranean College Θεσσαλονίκης 1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο Mediterranean College Θεσσαλονίκης
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: 5ο Συνέδριο Τουρισμού με θέμα «CITYBRANDING: Οι προοπτικές της Αθηναϊκής Ριβιέρας» ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: 5ο Συνέδριο Τουρισμού με θέμα «CITYBRANDING: Οι προοπτικές της Αθηναϊκής Ριβιέρας»
xatzivei_new_728_90
banner_fryganiotis_728x90_new

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube